Op zaterdag 24 juni 2023 vond de 6e editie van het Kinderfestival Wageningen plaats. Een kosteloze dag voor alle kinderen uit Wageningen en omgeving vol speel, spring, goochel, dans en schmink plezier. Samen spelen is de ultieme ontmoeting voor jong en oud.

Springkussens, stormbanen, draaimolen, knutselen en schminken. De jeugdbrandweer Wageningen en Circus op de Utrechtse Heuvelrug waren wederom van de partij. Volledig in traditie waren er ook dit jaar weer fantastische optredens op het centrale podium. Om 11 uur was de enige echte Steven Kazàn aanwezig om een wervelende goochelact verzorgen, incl. meet & greet. Tussen 12 en 14 uur nam DJ Blijwin het terrein over met zijn vrolijke deuntjes. Dansschool Bransz gaf om 15 uur een interactieve en inspirerende dansworkshop. Afsluitend werd vanaf 16 uur de inmiddels befaamde Wageningse Skippyballenrace gehouden in diverse leeftijdscategorieën. Net als voorgaande edities is het motto van het Kinderfestival ‘Spelen voor Spelen’. De horecaopbrengst gaat daarom naar een lokaal goed doel voor kinderen, de Speelgoedbank Wageningen.

Het Kinderfestival wordt volledig bekostigd door de bijdragen van vele (lokale) sponsoren en draait compleet op vrijwilligers. Dit maakt het mogelijk om het evenement kosteloos toegankelijk te maken en niemand uit te sluiten, een belangrijke maatschappelijke waarde vanuit de organisatie. Zonder sponsoren is dit niet mogelijk, hartelijke dank daarom aan iedereen die dit mogelijk maakt.

Categorieën: Uncategorized